duminică, 24 ianuarie 2010

Resuscitarea lui Lenin



Acum cateva zile mai exact in data de 22 ianuarie citesc intr-un ziar gratuit din Bucuresti, "Adevarul de seara" ca in Piata Presei Libere va fi reamplasata statuia lui Vladimir Ilici Lenin. What the fuck !?
Cine a fost Lenin !? Sa va spun sincer, prea multe nu-mi aduc aminte si nici nu stiu , dar o sa scriu cate ceva despre el. Nu vreau sa copiez de pe net, doar ca sa scriu aici multe chestii...Stiu doar ca s-a nascut in Rusia, si a fost primul conducator al partidului Bolsevicilor, sau cum a fost schimbat numele in "Partidul Comunist Rus". Nu am iubit eu istoria altora foarte mult, dar cate ceva stiu si eu... .
Tot datorita internetului am aflat ca Lenin a fost impuscat de o femeie iar el a supravietuit. A fost umpuscat in umar si mana, iar el a fost tratat acasa de doctori. A murit mai tarziu si tot dupa aceleasi surse aflu ca de sifilis. Au fost multe supozitii scrise despre moartea lui. oricum, neinteresant !
Ei bine acest "domn" a avut o statuie ridicata in memoria lui, in Piata Scanteii pana in 1990.
Astazi, artista Ioana Ciocan care a realizat aceasta statuie de trei metri inaltime vrea sa o reamplaseze pe vechiul soclu din Piata Presei Libere. Artista a lucrat la aceasta statuie aproape un an, statuie care e facuta din polistiren si din alte materiale neconventionale. Tot din ziarul "Adevarul de seara " mai aflu ca acest monument a costat cateva mii de euro, iar banii proveniti sunt din fonduri proprii...What the fuck !? !? Cand o sa castig la Loto, o sa dau si eu cateva mii de euro ca sa fac o statuie a unui bolsevic atat de iubit de noi toti, care din pacate inca mai e in viata: tovarasul Ion Iliescu. Aceasta cucuvea bolsevica a cantat pentru toti, dar din pacte numai pentru ea nu...!
"Dupa 20 de ani de la caderea comunismului consider ca Romania este pregatita pentru un asemena demers. Muzee de acest gen exista in Ungaria, Cehia, Germania si Polonia, tari care au ales sa nu stearga pur si simplu o istorie de 50 de ani", a spus artista.
Daca aia au muzeu de acest gen trebuie sa avem si noi !? !? ! Eu nu vreau sa mananc o portie de cacat, pentru ca a mancat si vecinul meu. Nu fac asa ceva !
De ce cacat sa nu puna statuia lui Petrache Poenaru. Multi tineri au auzit de acest nume abia anul trecut cand Metrorex a hotarat sa schimne cateva denumiri ale unor statii care sunau a invechit...Fosta statie de metrou Semanatoarea a capatat un nume nou : Petrache Poenaru. De abia acum tineretul a aflat ca statia asta are un nume dupa cineva care a inventat stiloul. Uau...Un roman a inventat stiloul. Prin urmare eu nu vreau statuia lui Lenin in Piata Presei Libere. Acolo vreau un bust, o statuie a unui om care merita. Care a facut ceva pentru tara asta. Il vreau pe Petrache. Da Petrache Poenaru.

Dragi prieteni, cand credeti ca va avea loc amplasarea statui !? !? !? Marti, pe data de 26 ianuarie, ziua de nastere a celui mai iubit fiu din popor, tovarasul Nicolae Ceasusecu. Eu cred ca e ceva dubioas cu aceasta artista care e o iubitoare de comunism.....Statuia tatalui comunismului din Rusia, va fi amplasata exact in ziua in care Nicolae Ceausescu si-ar fi sarbatorit frumoasa varsta de 91 de ierni, alaturi de eterna lui tovarasa, Elena. Daca unii sunt nostalgici ale acelor vremuri din epoca "ceausista" in care li se dadeau apartamente si locuri de munca, le pare rau eu rasuflu usurat ca nu am apucat acea epoca , pentru mine este istorie ! LIBERATE !
Muie autoritatilor locale care au dat aprobarea pentru amplasarea statuii in Piata Presei Libere, iar despre aceasta artista care a facut aceasta statuie din banii proprii, i-as sugera sa nu mai faca prostii de acest gen....

2 comentarii:

  1. Instantaneu cum am vazut stirea am inceput sa injur si acum e prima data cand aud de chestia asta. Cum plm frate sa puna statuia unui comunist in vazul tuturor ?! Am inteles ,aia au muzee unde tin statui/tablouri/testicule ale personajelor care le-au marcat istoria dar noi punem prostu' intr-un/o parc/piata. Si asa toalete publice nu avem ,ne pisam pe statuia lui Lenin. Ma anunti si pe mine cand o inaugureaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. As avea de spus ca "fonduri proprii" suna .... de unde are ea asa iubire fata de Lenin? De ce sa faca asa ceva? Si de ce nu Bacovia? Maestrul Gheorghe Dinica si multi altii. E de fapt o alta miscare de a manevra batranii afectati inca de comunism. Sunt batrani care daca l-ar vedea pe Stalin ar sari pana la Dumnezeu si inapoi de fericire.. e totul o miscare bine pusa la punct .

    RăspundețiȘtergere