miercuri, 2 mai 2012

Top 8 utilizări neobişnuite pentru bere

Românii sunt mari consumatori de bere aşa că ştiu foarte bine cum să utilizeze acest lichid. Mai ales în această perioadă în care grătarele sfârâie cu mici şi cârnaţi, berea nu poate lipsi. Ce faci însă dacă după o petrecere ţi-au rămas nişte sticle pline doar pe jumătate cu bere. Este păcat să arunci berea aceasta pe care o poţi folosi în diverse moduri.

Iată câteva idei la care nu te-ai fi gândit.
             
             Poţi face baie în bere
Berea face minuni în cazul pielii. Aşa că data viitoare când îţi doreşti o baie lungă, umple cada şi scufundă-te în bere. Fii atent/ă la două lucruri: nu trebuie să cedezi tentaţiei şi să iei o gură de bere şi trebuie să nu ieşi afară în cazul în cazul în care este o zi fierbinte.
             Berea poate fi un calmant pentru stomac
Dacă te deranjează stomacul o cană de bere poate fi remediul de care ai nevoie:  alcoolul are un efect anestezic şi te ajută să scapi de durere. În plus, bere te ajută să scapi de mahmureală. Atenţie totuşi: nu apela la bere dacă suferi de gastrită sau ulcer.
             Dă strălucire mobilei cu bere
Berea dă strălucire mobilei de lemn. Toarnă o cană de bere fără CO2 pe o cârpă. Freacă bine mobila. Vei fi uimit/ă de efectul strălucitor pe care îl va căpăta mobila.
             Marinează carnea în bere
Berea este excelentă şi când este vorba de marinat. Chiar nu contează carnea pe care vrei să o pregăteşti: toate tipurile vor beneficia de pe urma unei marinări de câteva ore în bere. Bineînţeles că poţi adăuga şi alte ingrediente, spre exemplu ghimbir, piper şi tot ceea ce-ţi place astfel încât friptură să fie plină de savoare. 
                  Berea alungă limacşi 
Limaxul provoacă daune mari în grădini sau în livezi. În loc să foloseşti diferite substanţe chimice pentru combaterea acestor dăunători, mai bine cumpără o farfurioară pe care s-o plasezi plină de bere în grădină. Limacşi vor fi atraşi de miros se vor îmbăta şi vor rămâne în farfurioară. Înlocuieşte berea în fiecare zi. Cu puţin noroc vei scăpa de acest melc, iar legumele tale vor rămâne întregi.
               Fertilizează grădina cu bere
Drojdia de bere şi alte extracte din bere sunt foarte bune pentru plantele din grădină. Dacă ţi-a rămăs bere după petrecere n-o arunca, ci udă plantele din grădina cu ea. Plantele îţi vor mulţumi pentru trataţie.
               Berea este un şampom excelent
Berea „şampon” dă strălucire părului. Berea este o alternativă naturală la sampoanele obişnuite pline de chimicale. Amestecă o cană de bere cu un ou şi foloseşte mixul ca pe un şampon. De altfel, pe vremuri oul era un ingredient al şamponului, după care a fost înlocuit cu substanţe chimice. Nu uita totuşi, că mixutul de mai sus are un termen de valabilitate scăzut.
               Coca va fi mult mai bună dacă are bere în compoziţie
De obicei, atunci când faci un aluat foloseşti şi drojdie pentru ca acesta să crescă. Dacă înlocuieşti drojdia cu berea rezultatele vor fi spectaculoase. În cazul în care aluatul este prea gros, mai adăugă puţină bere, iar dacă este prea subţine adăugă făină. Aluatul astfel obţinut va fi cel mai gustos pe care l-ai făcut vreodată.
Sursa : www.sfatulparintilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu