joi, 28 iulie 2011

Tot mai sus !

Dragilor, astept ca in maxim 3 zile, castigatorii sa-mi trimita un mesaj pentru a le inmana acele vouchere. Sunt 3 castigatori, iar aceia care au votat 6 oua, sunt marii castigatori ! !
Multumesc pentru voturi si pentru implicarea voastra in acest concurs !
Acum voi scrie din nou despre R.A.T.B. Ultimele actiuni care le-a facut R.A.T.B-ul mai ales prin introducerea transportului de noapte, sunt actiuni ce au fost salutate cu mult interes de bucuresteni.
De azi, 28.07.2011, cei de la RATB infiinteaza prima linie turstica, in colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului !
Noua linie turistica va fi deservita de patru autobuze speciale, supraetajate, cu o capacitate de 77 locuri, care vor circula pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piaţa Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piata Presei.
Linia va funcţiona între orele 10.00-22.00, intervalul de succedare între vehicule fiind de 15 minute. Traseul va avea o lungime de 15,4 km, 14 statii şi va fi parcurs în aproximativ 50 minute.
Obiectivele turistice aflate de-a lungul acestui traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Tăranului Român, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul Naţional de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii şi Academia de Studii Economice.
Tarifele de transport pentru această linie, stabilite pe categorii de varsta, sunt: 25 RON/bilet pentru adulţi şi 10 RON/bilet pentru copiii cu vârste între 7 şi 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit.
Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare şi se poate procura din autobuzele turistice.
Utilizarea cardului pe parcursul întregii zile ofera turiştilor avantajul flexibilitatii în alegerea programului şi obiectivelor de interes.

4 comentarii:

 1. Halal capitala turistica. Noi nu vom ajunge NICIODATA sa ne comparam cu Praga, Viena, la turism, pentru ca ei au ce sa arate. Noi avem doua-trei chestii si atat, nu avem nimic interesant de aratat, asa cum s-a constatat si in sondajul facut la nivel european, ca Bucurestiul este un oras anost, in care nu sunt prea multe obiective turistice de aratat, asa ca initiativa asta este de tot rahatul. Sa renunte la ea, ca nu merita!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Pretul biletului este exagerat,mai ieftin este cu taxiul.In Constanta turul costa 3lei.

  RăspundețiȘtergere
 3. Salut Anonim. Eu cred cu tarie ca merita aceasta initiativa ! Si oricum fiecare capitala cu atuurile si cu minsurile ei. Nici nu aveam de gand sa compar Bucuresti cu o alta capitala. Nu-si are rostul...

  RăspundețiȘtergere
 4. Salut RGO. Ma bucur ca te vad din nou pe aici ( nu ca nu ai fi), dar nu costa delocu mult acest bilet. Potr sa iau acest autobuz de la Palatul Parlamentului, pana la Arcul de Triumf. Cobor acolo,fac doua trei poze pt. facebook, dupa care iau urmatorul autoz, ca sa cobor la Museul Satului, sau la Muzeul Taranului Roman. Poti face cate calatorii vrei tu acel bilet, in acea zi ! ! Taxiul nu ma ia de la un puct de atractie, la altul ! !

  RăspundețiȘtergere