duminică, 7 august 2011

Cronica unei saptamani...

Dragilor, saptamana asta e fost plina pentru mine. Din pacate am ramas fara o ruda (unchi) un frate de-al mamei. La inceput de saptama am plecat in satul POIENI, de langa Huedin.
Stiti voi vorba aia, " Atata bordeie, atata obiceie ! " ? Ei bine acolo, crestinii ortodocsi nu au aceleasi datini ca cei din Bucuresti. Nu se face coliva, nu se dau haine de pomana, pachete cu mancare...Se dau acei colaci in biserica, un pahar de suc sau apa si cozonac. Dupa care dupa inmormantare, acea masa. Se dau doar cateva cani si cateva prosoape. Atat. Nimic mai mult...Nu se pune doliul. Decat cei de gradul I. E bine sa mori si sa fi ingropat acolo, ca ies mai ieftin la inmormantare rudele...:D.
Mergem mai departe. Dupa aceasta inmormantare am revenit in Bucuresti, dupa un drum greoi, in care pana si-a batut joc de noi, cum a vrut. La dus am facut o pana, iar la intors, inca una cu 15 km. inaine de a intra in Bucuresti.
Pana nu vezi, nu crezi, cum zice o o vorba. Asa si eu. Stiam ca tara asta e frumoasa, ca de altfel nu ma mai agitam din cand in cand pe acest blog cu unii, altii. Valea Oltului te lasa fara suflare. Minunat. Nu mai zic de acele serpentine de la Ramnicu Valcea. O minunatie de tara. Sunt fericit ca traiesc in Romania ! !
Minunat... Astazi de dimineata ma voi duce in PIATA TRICOLORULUI ( in fata la Cercul Militar), pentru ca in fiecare zi de duminica, cei de la Regimentul 30 Garda si protocol Mihai Viteazul, vin si intoneaza cantece de ostasie ! Dupa aceea voi fugi la un botez, undeva prin Militari.
Dragilor, mai stau o saptamana in Bucuresti, dupa care voi fugi redepe la mare, si dupa aceea o saptamana voi 'sade' cuminte,in Slanic Moldova.
Ieri am fost sa vizitez si eu acea minunatie pentru romani. Arena Nationala, nu National Arena ! Am zacut mult pe acolo, si am venit tarziu acasa. Am luat de la Piata Iancului N102 pana la Unirii si de acolo N110, pana la Crangasi. De acolo in 30 de minute de mers lejer, am ajuns acasa. Ei bine, am stat mult la usa, pentru ca nu am avut cheile la mine...Am trecut peste si de data asta :D . Am cunoscut oameni noi, am intrat in vorba, am ras ne-am simtit bine. O sa pun si cateva poze de la Arena Nationala, saptamana viitoare, pentru ca o sa iau cateva poze de la o doamna, care a avut drum comun cu mine si mi-a promis ca-mi trimite pe mail.
Va recomand plimbarile prin Bucuresti noaptea. Sunt minuntate. Este singura data cand vedeti Bucurestiul altfel, dar cu aceeasi ochi.
De data asta, trebuie sa-i multumesc lui Chiper Nicolae (sefu'), pentru ca m-a ajutat in aceste situatii. Plecarea mea urgenta la Cluj si concediul pe care l-am vrut de pe 15 August...Multam...
Hai ca ne vedem curand. Sa fiti cuminti si cu minte !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu