marți, 17 martie 2015

Ziua Izabellei si nebunia din mine !

          Salutare mandre si flacai...
         In acest weekend mirobolant am umlbat prin Constanta. M-am dus la ziua Izabellei. Defapt, n-am fost la ea ci in Constanta pur si simplu. Treabuia sa merg cu mai multi prieteni, dupa ce ne-am luat bilete cu ceva timp in urma. Am zis noi, ca o sa mergem si-o sa ne distram de ziua Izabellei si ca o sa fie caterinca, . Banii ii dadusem pe bilet, dar oamenii n-au mai venit. Am spus ca ma duc in Constanta orice ar fi si acolo am sa ma plimb, am sa vizitez orasul si-am sa stau la barfa cu ei.
         A venit ziua de sambata si toti s-au dat la fund. M-am urcat frumos in microbuz si am plecat catre Constanta. Am ajuns si am facut primul selfie in Constanta, pe strada Egalitatii. Pentru mine, aceasta strada nu e una obisnuita. Are o semnificatie aparte. Am mai facut un selfie in fata aceleiasi porti acum un an si ceva. Va dati seama...
       In gara am inceput sa studiez totul, si am descoperit cel mai vechi telefon public din Romania, cu fise. La el puneam dupa revolutie, fisele de 20 de lei cu Stefan Cel Mare si vorbeam. Va dati seama. O minunantie de telefon. Acum acel telefon e conectat la curent si si la  firul din interiorul camerei impiegatului de miscare al statiei. Ridici receptorul si el suna...Nu e interesant ?
        Am iesit din gara din Constanta si m-am dus la autobuz. Surpriza totala. Toate autobuzele Regiei Autonome de Transport Constanta, au wifi, prin colaborare cu cei de la RCS RDS ! Asadar, sa traiasca DIGI Net ! Felcitari lor. Va dati seama ca toata lumea sta pe net gratuit, cat merge cu autobuzul in Constanta !? M-am plimbat cu autobuzul pana in apropiere de Tomis Mall. Acolo m-am intalnit cu un prieten si am zburdat spre Centrul vechi al Constantei, in Tomis.
       Aici am vizitat cu ajutorul lui  Daniel,  Marea Moschee, de-afara bineinteles, ca era inchisa, am vizitat Mozaicul. O incapere care arata oribil. cu un frig crunt inauntru ca afara, cu igrasie, apa pe jos si mai ales cu panouri informative din 1980 decolorate. Nu mai intelegi nimic din ceea ce scrie acolo. Rusine !.
Am vizitat stradutele acelea care acum erau reabilitate. Am vazut centrul acela si parca ma simteam in centrul vechi din Bucuresti. Diferenta sta in  strazile late. Au strazile late. Miroase oribil a canalizare si au si acolo case darapanate care stau sa cada.. Am vizitat si Casinoul, cea mai interesanta cladire din Constanta (dupa parerea mea ), care e vizitata si acum de mii de oameni, chiar daca nepasarea si nesimtirea autoritatilor l-a dus catre o moarte lenta !
        Dupa ce am vazut toate astea, m-am hotarat sa plec. Am ramas in mall, am baut  ceva si am dat sa plec. Am plecat si bineinteles ca am ajuns la autogara cu 30 de minute dupa plecarea microbuzului. Merg la gara. Bingo ! A plecat si ultimul tren spre Bucuresti. Ce fac ? Nu stau sa apelez la prieteni si ma hotarasc sa raman in gara peste noapte. Primul tren era la 6:00. Un tren Regio, care facea aproape 5 ore pana la Gara Bucuresti Obor ( Est ), iar mircrobuzul catre Bucuresti pleca la 6:30 si la 10:30 eram la Gara de Nord. M-am hotarat si am ales microbuzul. Ceasul arata 23:00 si baterie nu mai aveam la telefon de cel putin cateva ore.
         Astept in gara din Constanta cateva ore si paralizez de frig. Grav de tot. In acea gara nu ai sala de asteptare, calorifere nu exista si usile nu se inchid ! Un curent de innebuneai. Am paralizat de frig. Ma plimb prin gara. La ora 04:00 de aude in statia de sonorizare ca se va gara un tren regio care va pleca catre Medgidia. Hmmm, ce bine suna. Ma urc in tren sa stau si eu 20 de minute la caldura. Bineinteles, ca n-am gasit nici macar o priza in vagonul. ala. Asta frumos la caldura sa ma dezghet si ce crezi ? Adorm ! Ma trezezc atunci cand trenul face primii metri. Am innebunit. Am mers o statie cu trenul pana la PALAS ! Am intrebat-o pe singura doamna care era in acel vagon si mi-a spus ca trenul ajunge la Medgidia. Nu mai stiam nimic...Eram derutat. Am coborat la PALAS si acolo am intrebat-o pe doamna impiegat de miscare , daca am tren catre Bucuresti, cand, sau spre Constanta si la ce ora...
          Mi-a spus frumos ca nu am sanse dimineata si am intrebat-o cum pot ajung la Constanta. Simplu, imi spune ea : " O iei inainte, traversezi un pasaj, mai traversezi niste linii, mergi inainte, faci dreapta, dupa aceea stanga, si dupa aceea mergi tot inainte si iesi in bulevard. Am iesit chiar la Policlinica C.F.R. Aveam de ales :  sa iau un taxi si sa ajung in 10 minute la gara si sa paralizez de frig, sau sa merg pe jos. Zis si facut. Am mers pe jos pana la gara. A fost un drum frumos, la ceas tarziu in noapte. Am ajuns la gara dupa ce am mers pe jos mai bine de 6 km si jumatate. Am ajuns la gara si am asteptat microbuzul. Am urcat, am dat biletul si am dormit pana la Bucuresti. Am ajuns acasa, am inchis telefoanele si am dormit cu o pauza de vreo 2 ore, pana luni, la cinci fara ceva...
        Sa stiti ca marea este foarte frumoasa si iarna. Incercati sa vedeti marea si iarna si va veti indragosti de ea ! Vorba aia : Marea, te cheama la ea, te cheama la ea... :))
         
                      Ce mai petrecere minunata, de ziua Izabellei ! :)

ps : insanatosire grabnica, Veronica-Anabela Vezeteu !
ps1 : multumesc Daniel !
          Nu pot sa inchei aceasta postare fara sa-i urez faimoasei Izabella din Constanta, sa aibe parte de multi ani fericiti, alaturi de cei dragi ei !
        Va pup !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu